Siv&Edith - Min bästa granola

Min bästa granola

Hej gänget! Hoppas att ni är redo för ett nytt recept. Och hoppas att ni har haft en bra helg hörni! Hur min helg har varit? Åh den har varit grym. För jag har varit på konferens! Som jag har berättat tidigare så sitter jag som ekonomiansvarig i styrelsen för studentföreningen KarlEkon och nu i helgen var vi iväg på konferens för att träffa de andra ekonomistudentföreningarnas styrelser. Förutom olika möten fick vi äran att gå på fem helt makalösa föreläsningar om hur man kan nå framgång genom att tro på sin idé och vikten av att våga gå sin egen väg. Helt galet inspirerande och nu är jag helt full av inspiration inför min framtid! Dessutom var vi på fulsittning (maskerad) i fredags och finsittning (bankett) igår. Åh jag är så nöjd med helgen. Men i och för sig, hur kan det bli annat än bra när 200 superengagerade ekonomistudenter träffas?
 
Jag kom faktiskt inte hit enbart för att skryta om min helg utan tänkte även ge er ett recept. På min absolut bästa granola hittills! Inte illa för en söndag om jag får säga det själv. Granola är i stort sett müsli som man blandar med vätska innan man rostar den i ugnen för att få den härligt krispig. Det här receptet måste ni bara prova! Ni kommer aldrig vilja äta någon annan müsli.




 
Müsli ca 30 portioner
  • 1 dl honung
  • 4 msk rapsolja
  • 2½ dl vatten
 
  • 1 l havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1-2 dl rostade kokoschips 
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda honung, rapsolja och vatten i en bunke. Rör tills honungen har löst sig.
  3. I en annan bunke blandar du alla övriga ingredienser utom den torkade frukten.
  4. Häll över vätskan och blanda.
  5. Häll över blandningen på en plåt och ställ in plåten i mitten av ugnen.
  6. Rosta müslin tills du tycker den är tillräckligt rostad, mellan 30 och 50 minuter. Rör om då och då så att müslin blir jämnt rostad.
Färdigt! Superenkelt. Förvara din müsli i en lufttät förpackning.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Frukost Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: