Siv&Edith - Kalljästa fröbröd

Kalljästa fröbröd

Woop woop här kommer ett nytt recept på bröd! Även detta recept är kalljäst, jag är helt frälst på kalljästa bröddegar för tillfället. Det här brödet är lite kompaktare än frallor och dylikt så man blir verkligen mätt på ett enda bröd. Det passar utmärkt som tillbehör till exempelvis soppa eller sallad. 

Som ni kanske har märkt så har jag inte bakat så mycket kakor den senaste tiden. Det beror dels på att jag har upptäckt tjusningen med att baka bullar och bröd men också för att jag faktiskt inte har varit sugen på kakor. Knäppt va? Jag som i princip har levt på kakor i hela mitt liv har helt plötsligt tröttnat. Det är en hel månad sedan jag bakade kakor senast och av de kakorna har inte ens hälften gått åt än. Jag hoppas att sötsuget kommer tillbaka snart, känner mig nästan vilsen för tillfället hehe. Men för tillfället kommer ni därför få hålla till godo med lite nyttigare recept, hoppas det duger! 

Jag hoppas även att jag kommer bli lite bättre på att blogga i framtiden. Det funkar ju inte att blogga en gång i månaden liksom... Jag sitter och finurlar på vad jag kan utveckla bloggen med, och i framtiden finns det en chans att jag även börjar dela med mig av matrecept! Det vore kul för jag har en hel del recept som jag har kommit på själv och som jag självklart är omåttligt stolt över. 

I alla fall, här kommer receptet på dagens bröd! Hoppas att ni kommer tycka om det. Precis som det förra brödreceptet kommer även detta från bloggen Bakverk och fikastunder, en av alla mina favoritbloggar! 

Kalljästa fröbröd ca 12 st
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 msk flingsalt 
1 msk honung
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl special
1 dl olika frön (t.ex. sesam, linfrö, solros & pumpa)

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och honung. Rör ner havregryn och frön. Rör ner mjölet till en jämn deg. Låt degen jäsa i 15 minuter innan du plastar in skålen och låter den jäsa över natten. På morgonen klickar du upp ca 12 bröd på en plåt med bakpapper. Toppa med valfria frön och grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Bullar och bröd Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: