Siv&Edith - Kalljäst morotslimpa

Kalljäst morotslimpa

Goddagens! Vi tar och kickstartar denna dag med ett nytt recept på bröd. Jag har fått dille på att baka kalljäst bröd eftersom det är så lätt. Man bara rör ihop degen på kvällen och sedan sköter det sig självt i kylen över natten, och vips så har man nybakat bröd till frukost! Genialt. Det här receptet hittade jag på bakverk och fikastunder och var bara tvungen att prova det. Sedan frös jag in det i skivor direkt så nu kan jag äta hembakat rostbröd alla dagar i veckan, så underbart!



 
Kalljäst morotslimpa en limpa
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1,5 dl rivna morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl special

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp.
  3. Rör ner salt och olivolja.
  4. Rör ner riven morot och havrekli.
  5. Rör ner mjöl till en deg.
  6. Placera ett bakpapper i en avlång brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen.
  7. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten.
  8. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över solrosfrö.
  9. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter.
  10. Lyft ur brödet ur formen och låt svalna i ca 30 minuter.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Bullar och bröd Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 made by mary:

Skriven

Ser supergott ut, och jag förstår verkligen tjusningen med kalljäst bröd, så otroligt smidigt! :)

Svar: Åh tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! :)
Madeleine

Ni får gärna lämna en kommentar här: