Siv&Edith - Lion Bars

Lion Bars

Iiih de här är såå goda! Väldigt likt snickersgodis men till de här kakorna använder man rice krispies istället för corn flakes. Muummmmms. Ett plus i kanten är att man inte behöver använda ugnen till de här heller så de är superlätta att lyckas med.



 
Lion bars 20 st
  • 3 dl jordnötssmör, krokant
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 5 dl rice krispies
  • 200 g mörk choklad
Gör så här:
  • Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.
  • Rosta kokos i en torr kastrull
  • Rör ner kokos och rice krispies i jordnötssmeten.
  • Fördela smeten i två avlånga formar klädda med plastfolie.
  • Låt stelna i kylskåp i cirka 1½ timme.
  • Smält sedan chokladen över ett vattenbad eller i mikron.
  • Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa i den smälta chokladen.
  • Ställ in i kylskåp igen och låt stelna i ett par timmar.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cookies och småkakor Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: