Siv&Edith - Ett mål med 2015

Ett mål med 2015


En favoritbild från 2014

God kväll alla! Här kommer ett litet inlägg om inget särskilt egentligen, jag vill bara skriva av mig. Jag har ägnat de senaste veckorna åt att tänka och fundera (ännu mer än vanligt) och det känns som att det har börjat leda till något bra. Det är som att jag har börjat se en liten stig staka ut sig som visar vart jag vill komma med mitt liv. I ärlighetens namn var 2014 ett riktigt skitår, jag har aldrig känt mig så nere och vilsen som jag gjorde då. Och jag är fast besluten om att 2015 inte ska fortsätta på samma bana - 2015 ska bli mitt år. 

Jag har funderat över vilka drömmar jag har och vad jag kan göra för att förverkliga dem. En stor dröm jag har är att ta lite ledigt efter att jag avslutat mina studier (tar examen 2016) och bara resa runt. Jag planerar inte att vara ute och resa ett år i sträck utan vill hellre göra flera lite kortare resor och landa hemma emellanåt. Mitt största mål att uppnå är en road trip i USA i ungefär fyra veckor, jag har velat göra den resan i flera år. Sen vore det sjukt kul att få uppleva Sydamerika, Peru vore helt fantastiskt att få besöka. Jag har massor av resmål som jag drömmer om att besöka men det finns ju vissa resor som man"bör" göra när man är ung. Att vandra till Machu Picchu i Peru är en sån resa och det är det jag drömmer om att göra. 

För att uppfylla den här drömmen har jag börjat spara! Jag har sparat till saker i hela mitt liv men det senaste året har jag inte kunnat komma på vad jag vill spara till (att bara spara för framtiden är ju inte lika kul som när man har ett mål). Men nu är jag mer målmedveten i mitt sparande och det är så kul, så fort jag gjorde första överföringen till fonden jag har tänkt spara i var det som att jag började se ljusare på hela mitt liv. Låter det konstigt? Ja, kanske det. Men imorgon ska jag göra nästa överföring och jag ser verkligen fram emot det. Jag har som mål att spara ihop minst 40000 kr i fonden jag sparar i, jag har redan pengar sparade i den fonden som blev mitt "startkapital". Sedan ska jag göra insättningar på minst 700 kr i månaden, mer kan jag nog inte spara varje månad eftersom jag lever på studielån. Så de största insättningarna kommer få utgöras av sommarlönen och eventuellt födelsedags- och julklappspengar. 40000 kr kommer inte räcka till alla resor jag vill göra, men det kommer vara en bra början i alla fall.

Så, nu har jag skrivit om det! Jag har jättemånga mål och planer med mitt 2015 och sparandet kommer inte vara det största jag gör, men det känns ändå så bra att ha börjat lägga en grund för vad jag ska göra när jag har pluggat klart. Förutom att jobba då ;) Trots att själva resan inte kommer äga rum förrän år 2016 känns det ändå som att tanken på den kommer att förgylla hela mitt år 2015. 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Random Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: