Siv&Edith - Christmas Granola

Christmas Granola

Okej jag vet att det låter lite konstigt med julmüsli så här i januari när julen är över. Det här är ett av de recept som jag hade tänkt lägga upp i december men det kommer nu istället, bättre sent än aldrig! Jag tycker att den här müslin blev såå god, särskilt om man äter den tillsammans med vaniljyoghurt och klyftat äpple. Mums! 




Christmas Granola ca 30 portioner
  • 1 dl honung
  • 4 msk rapsolja
  • 2½ dl vatten
 
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 påse pepparkakskryddor (18 g)
 
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl hackade katrinplommon
  • 1 dl russin
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda honung, rapsolja och vatten i en bunke. Rör tills honungen har löst sig.
  3. I en annan bunke blandar du alla övriga ingredienser utom den torkade frukten.
  4. Häll över vätskan och blanda.
  5. Häll över blandningen på en plåt och ställ in plåten i mitten av ugnen.
  6. Rosta müslin tills du tycker den är tillräckligt rostad, mellan 30 och 50 minuter. Rör om då och då så att müslin blir jämnt rostad.
Färdigt! Superenkelt. Förvara din müsli i en lufttät förpackning.
 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Frukost Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: