Siv&Edith - Candy cane brownies

Candy cane brownies

God kväll alla, här är jag! Med ett nytt recept, ett recept som är så där gott att man bara smälter när man provsmakar sina kakor. Saftiga brownies som toppas med chokladtryffel och krossade polkagrisar, kan det bli bättre? Oh, I don't think so. När man ställer in kakan i kylen smälter polkagrisarna och ger en härlig mintsmak åt hela kakan. Yes, det här är ett bra recept, tro mig.





Fudge Brownies med polkagrisar 16 stk.

Tryffel:

  • 150 g mörk choklad (55 %)
  • 150 g vispgrädde (1,5dl) 
Brownie:
  • 150 g smör
  • 250 g strösocker (2,75 dl)
  • 70 g kakao (1,75 dl)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 110 g ägg ( 2)
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
Topping: 1 näve krossade polkagrisar

Gör så här:

Tryffel:

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
  3. Rör ihop till en slät tryffel.
  4. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur medan du gör kakan.
Brownie:
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smöra kanterna på en bakform, 20*20 cm, och täck botten med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull, tag sedan bort kastrullen från spisplattan.
  4. Tillsätt socker, kakao samt vaniljsocker och blanda.
  5. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget, eller arbeta in dem med en slickepott.
  6. Vänd slutligen ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
  7. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 22 minuter. Låt sedan kakan svalna helt.
Montering:
  1. Tag ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret.
  2. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. Om tryffeln är för lös kan du ställa in den en stund i kylen så blir den lättare att jobba med.
  3. Strö över polkagriskross och låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, i 40-50 minuter.
  4. Skär kakan i bitar med en varm kniv och servera dem sedan rumsvarma.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Brownies Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: