Siv&Edith - Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Hej hej! Hoppas att ni har det bra där ute. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på rabarber- och jordgubbsmarmelad. Kanske inte rätt säsong för det men jag har inte hunnit fota av det jag bakade förra helgen (måste ju fota när det är bra ljus) så det här får duga. Det är i alla fall supergod marmelad, så håll det gärna i minnet i ett par månader tills det blir säsong för sylt- och marmeladkok. 



Rabarber- och jordgubbsmarmelad ca 6 dl

250 gram jordgubbar
250 gram rabarber
Saft av en halv citron
375 g socker

Gör så här
Koka samman alla ingredienser i ca 15 minuter under omrörning tills sylten börjar stänka kraftigt, ca 102 grader med termometer. Häll upp i väl rengjorda burkar. Marmeladen håller i minst ett år om den förvaras i kylskåp. 

Klart! 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Frukost Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: