Siv&Edith - Vaniljkräm

Vaniljkräm

Tjabba tjena, jag gör ett snabbt inlägg innan kvällsmaten. Tänkte skriva upp receptet på vaniljkräm som jag använder när jag bakar tårtor. Den här vaniljkrämen är sååå mycket godare än den där marsankrämen som man gör på pulver! Efter att jag började göra den här krämen förstår jag inte längre hur man man kan tycka att pulvermarsan är gott. Så om ni fortfarande gör vaniljkräm av pulver: sluta med det ögonaböj! Och därmed basta. Bakpolisen har talat.
 
Jag hann inte ta något kort på vaniljkrämen när jag gjorde den senast så det här blir ett bildlöst inlägg, men alla vet ju hur vaniljkräm ser ut, eller hur?
 
Vaniljkräm
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 dl strösocker
  • 7 st ekologiska äggulor
  • 0,75 dl maizena
  • 50 g mjukt smör
Gör så här:
  1. Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
  3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
  4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
Done! Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm :)
 
 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Krämer och fyllningar Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: