Siv&Edith - Vaniljdrömmar

Vaniljdrömmar

Hej hej hej hej hej hej. Hej! Jag lovade ju att återkomma idag med ett recept. Så det är därför jag är här. Vaniljdrömmar ska det bli! Så goda. Så klassiska. Så svenska. Det fina med de här kakorna är att de känns mycket lyxigare och avanceradare (ja jag vet att det inte finns ett sånt ord, var bara tvungen) än de är, så om man vill briljera framför någon men inte orkar lägga för mycket tid på sin briljering (nej det finns inget sånt ord heller), kan man baka dessa. Oooh, lång mening. My special gift: långa meningar.
 
Märks det att jag är övertrött? Märks det att jag egentligen inte kommer på något bra att skriva? Yeah, I know. Bummer.
 
Men serri, baka de här så kommer ni drömma vaniljsmakande drömmar inatt. Det hör man ju på namnet.
 

Vaniljdrömmar ca 50 st
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl olja
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • ca 4 dl vetemjöl
Gör så här:
  1. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
  2. Tillsätt oljan lite i sänder.
  3. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det i degen.
  4. Arbeta in resten av mjölet.
  5. Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Rulla ut degen i två längder. Dela dem i 50 bitar totalt och rulla till bollar, lägg på plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Akta er för att baka kakorna för länge, annars blir de bruna. Bruna kakor tycker ingen är gott.

ENGLISH
Swedish vanilla cookies, "Vanilla Dreams" 50 pcs
  • 100 grams softed butter
  • 3 decilitres of sugar
  • 2 teaspoons of vanilla sugar
  • 1 decilitre of neutral oil
  • 1 teaspoon of ammonium carbonate
  • 4 decilitres of flour
How to:
  1. Stir butter, sugar and vanilla sugar.
  2. Add the oil.
  3. Mix the ammonium carbonate with some of the flour and add it to the dough.
  4. Add the rest of the flour.
  5. Put the oven on 150 degrees Celsius.
  6. Split the dough into 50 pieces and roll them in your hand to make them round.
  7. Bake in the oven for about 20 minutes.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cookies och småkakor Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: