Siv&Edith - Raspberry chocolate cupcakes

Raspberry chocolate cupcakes


Åh, visst blev de här söta? Och så så så SÅ goda. Helt ljuvligt och överjordiskt gott. I dessa cupcakes har jag kombinerat mina två favoritsmaker: choklad och hallon. Det blir en så perfekt kombination att man nästan flyger ur stolen när man äter dem. Chokladtryffelcupcakes, chokladtryffel och halloncurd. Det kan ju knappast bli bättre, eller hur?
 
 
Raspberry Chocolate Cupcakes 12 cupcakes
Muffins:
  • 100 gram mörk choklad
  • 175 gram smör
  • 2½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
Chokladtryffel:
  • 70 gram smör
  • 200 gram mörk choklad
  • ca 1,4 dl grädde
  • 0,7 dl socker
Fyllning:
Gör så här:
Chokladtryffel:
  1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen.
  3. Rör tills chokladen smälter, tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
  4. Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i tolv timmar innan du använder den.
Chokladtryffelcupcakes:
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten (skålen får inte nudda vattnet).
  3. Rör om tills chokladen har smält och blandningen är slät och blank.
  4. Ta bort skålen från värmen och rör ner sockret. Låt chokladblandningen svalna i tio minuter.
  5. Vispa den avsvalnade chokladblandningen med elvisp i tre minuter.
  6. Tillsätt äggen ett i taget och vispa i tio sekunder efter varje.
  7. Sikta ner mjölet, kakaon och saltet och vispa tills allt är blandat.
  8. Tag 4 msk av chokladtryffeln och vispa in i smeten.
  9. Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna, se till att fylla formarna med absolut max två tredjedelar. Smeten jäser väldigt mycket vidd gräddning. Jag fick ut 18 muffins på min smet.
  10. Grädda i 20-25 minuter, tills de har rest sig kraftigt och inte längre känns kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka).
  11. Låt kakorna svalna helt.
Sammansättning:
  1. Skär ut ett lock på dina cupcakes och gröp ur lite av innehållet på varje muffins.
  2. Fyll gropen med halloncurd och sätt sedan tillbaka locket.
  3. Spritsa eller bred ut tryffeln på varje cupcake.
  4. Om du vill kan du dekorera varje cupcake med en liten sockerros, kika gärna på min tutorial om du vill lära dig hur du gör dina egna rosor. 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: