Siv&Edith - Nutella crunch brownies

Nutella crunch brownies

Hej hej på er! Det har varit lite tyst här den senaste veckan. Det beror främst på att jag behövde plugga till tentan i handelsrätt som vi hade i torsdags. När man har suttit framför datorn hela dagen är det lite svårt att hitta motivationen till att sitta framför datorn på kvällen också, känns liksom viktigare att släppa allt så att hjärnan får vila och man kan fokusera på skolan. Så, vad har jag då haft för mig de senaste tre dagarna som har hållit mig borta från bloggosfären? Jo det ska jag tala om, jag har festat tre dagar i rad. Den ni! Först blev det kombinerad tentafest och födelsedagsfirande i torsdags, i fredags tog jag mig till Göteborg och gick på halloweenfest med ett härligt gäng bestående av ingenjörsstudenter och igår gick jag direkt från tåget till nästa fest.
 
Så det har varit fullt upp. Men nu är jag tillbaka med ännu ett recept som i alla fall jag tycker är helt fantastiskt. Det är så mycket choklad att man hisnar när man läser det men oj vilket resultat man får! Brownies överlag brukar ju vara fantastiska, men är ni tokiga i choklad så tycker jag ni ska prova de här. Och täcket med nutella och rice crispies skulle få även den mest nitiska kakhataren att abdikera och vräka i sig av läckerheterna.
 

Nutella Crunch Brownies 32 st
Kaka:
  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe
  • en nypa salt
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
Topping:
  • 200 g mörk choklad
  • 2½ dl nutella
  • 1 msk smör
  • 5 dl rice crispies
  • 2 dl minimarshmallows
Gör så här:
Kaka:
  1. Lägg fram äggen så att de blir rumsvarma.
  2. Klä en form (ca 30*40 cm) med bakplåtspapper.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Hacka chokladen till kakan och smält 150 g av den tillsammans med smöret över ett vattenbad eller i mikron.
  5. Rör i strösocker, farinsocker och vaniljsocker i chokladen.
  6. Tillsätt sedan salt och kaffe i smeten.
  7. Rör ner äggen ett i taget. Rör sedan ner mjölet och reseterande 50 g av den mörka chokladen
  8. Häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen och grädda 15-20 minuter. Brownien skall ha stelnat i kanterna men fortfarande vara lite lös i mitten.
  9. Ta ut kakan och låt den svalna medan du gör toppingen.
Topping:
  1. Smält samman nutella, choklad och smör över ett vattenbad eller i mikron.
  2. Låt svalna en stund så att inte marshmallowsen smälter när de rörs ner.
  3. Rör sedan ner rice crispies och minimarshmallows.
  4. Bred toppingen över brownien och ställ i kylen i två timmar.
  5. Ta sedan ut kakan och skär i bitar.
  6. Förvara i en lufttät burk i kylen.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Brownies Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: