Siv&Edith - Chocolate chip cookies ♥

Chocolate chip cookies ♥

Hej hopp, flugsopp.
 
Haha, har ni tänkt på att jag försöker variera min hälsningsfras varje gång jag skriver ett inlägg? Jag vet aldrig hur jag ska börja skriva så det blir alltid ett lite småtöntigt uttryck. Idag blev det hej hopp, flugsopp. En av mina mer briljanta fraser tycker jag. 😏
 
Hoppas att ni har haft en bra onsdag! Jag har pumpat ut all min energi på ett pass med body pump ikväll. Plus att jag cyklar till och från träningen nu också (15 km totalt, jaråå) så nu sitter jag i soffan och är smått nöjd med mig själv. Jag har faktiskt pluggat också, det är bara åtta dagar kvar till första tentan nu så jag måste verkligen lägga in en extra växel!
 
Ett recept ska ni få idag också. Det här är väldigt klassiska cookies så de behöver egentligen inte så mycket beskrivning. De rostade hasselnötterna och farinsockret ger verkligen kakorna en jättefin, lite mustig smak.
 
 
Chocolate chip cookies 30 kakor
  • 130 g hasselnötter (2 dl)
  • 300 g mörk choklad
  • 230 g rumsvarmt smör
  • 170 g strösocker (1,75 dl)
  • 120 g farinsocker (1½ dl)
  • 330 g vetemjöl (5 ½ dl)
  • 7 g bikarbonat (1½ tsk)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 55 g ägg (1)
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.
  3. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.
  4. Hacka hasselnötterna och chokladen ganska grovt.
  5. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
  7. Rör ner ägget i smörblandningen.
  8. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  9. Arbeta in nöt- och chokladhacket.
  10. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  11. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.

Så där då, det var allt för mig! God natt på er. ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cookies och småkakor Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: