Siv&Edith - Blackberry vanilla cupcakes

Blackberry vanilla cupcakes

Hej på er ♥ Jag hoppas (som alltid) att ni har haft en bra dag. Jag har i princip bara pluggat och gått en promenad med Linn, men min dag har ändå känts väldigt väldigt bra! Och det är skönt. Bra dagar kan man aldrig få för många av. 😊
 
Igår lovade jag er att ni skulle få receptet till mina senaste cupcakes och det ska ni få också. Det är alltså björnbär- och vaniljcupcakes, ett fantastiskt recept som jag hittade på den fantastiska bloggen Sweetopia. Som topping valde jag dock att göra en färskostfrosting istället för smörkräm och det blev en väldigt fräsch kombo! Jag har faktiskt aldrig bakat med björnbär förut men jädrar vad gott det blev måste jag säga. Om man inte har björnbär kan man istället använda hallon eller blåbär så klart, men då blir det inte riktigt lika gott 😉
 
 
Blackberry vanilla cupcakes 12-15 muffins
  • 1,56 dl mjölk
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • ½ msk vaniljsocker
  • 3,6 dl vetemjöl (1½ cup)
  • ½ msk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • ½ krm salt
  • 2,4 dl björnbär (färska eller frysta)
Frosting:
  • 200 g Philadelphiaost
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
Rullning: strösocker
 
Gör så här:
  1. Blanda samman mjölk och vinäger i en skål och ställ åt sidan i rumstemperatur tills du ska använda blandningen.
  2. Värm ugnen till 180 grader.
  3. Vispa smör och socker tills det är riktigt vitt och pösigt (det tar 4-5 minuter).
  4. Vispa ner ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan.
  5. Vispa ner vaniljsocker.
  6. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål.
  7. Rör sedan försiktigt ner lite av mjölblandningen och lite av mjölkblandningen. Gör detta i omgångar tills du blandat samman allt.
  8. Blanda försiktigt ner björnbär i smeten.
  9. Fördela smeten i muffinsformar, kom ihåg att max två tredjedelar av formen ska fyllas med smet.
  10. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter till de har fått fin färg och du kan sticka en provsticka i dem utan att någon smet följer med upp när du drar ur stickan igen.
  11. Låt kakorna svalna helt innan du toppar dem med frosting.
Frosting:
  1. Vispa smöret riktigt mjukt och slätt med elvisp.
  2. Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet i 2 minuter.
  3. Vispa ner vaniljsockret.
  4. Sikta ner florsockret i omgångar och vispa i 2-3 minuter eller tills allt florsocker är inarbetat och glasyren är slät och blank.
  5. Om glasyren känns för lös kan du ställa in den i kylen en stund så att den får stelna lite.

Montering: Spritsa ut frostingen med en stor, slät rundtyll eller bred ut den med spatel. Häll ut strösocker på en tallrik. Rulla sedan toppen på dina cupcakes i strösocker. Toppa med en pastellrosa marsipanros så får du helt sockersöta små bakelser! ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Emilie:

Skriven

Hej Siv & Edith!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2 Alma:

Skriven

åå vilka vackra muffins, kommer att prova de flesta här.. mums..duktig du är.

Svar: Åh tack så mycket, vad roligt att du tycker om dem! :-)
Madeleine

Ni får gärna lämna en kommentar här: