Tarzankakor
Är ni redo för ett nytt recept? Är ni? Här kommer det. Tarzankakor blir det idag; kladdkaksrutor med mandeltosca. Mums.

Tarzankakor en långpanna, ca 30 kakor
Kaka:
- 4 ägg
- 6 dl strösocker
- 150 g rumsvarmt smör
- 6 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 dl vetemjöl
Tosca:
- 75 g smör
- 1½ dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 200 g hackad mandel
Gör så här:
Kaka:
- Lägg fram äggen så att de blir rumsvarma, lägg även fram smöret så det hinner bli mjukt.
- Vispa smör och socker pösigt.
- Rör ner äggen ett i taget.
- Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Bred ut i en långpanna (30*40 cm) som du klätt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Gör toscan medan kakan gräddas.
Tosca:
- Smält smöret och rör ner övriga ingredienser.
- Sjud på svag värme i ca 5 minuter.
- Bred glasyren på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter tills toscan har blivit gyllenbrun.
- Låt sedan kakan svalna helt, låt den gärna stå i kylskåpet under natten och skär upp kakor följande dag. Då är det lättare att få finare kanter på kakorna.
Mums!