Siv&Edith - Succékakor ♥

Succékakor ♥

Här ska ni få ett riktigt favoritrecept. Som ni kanske har märkt så har jag massor av favoritrecept men det här ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Det här är kakorna som jag bjöds på när jag var liten och var på kalas men aldrig lyckades lista ut vad det var för kakor. Flera år senare satt jag och surfade runt på hemsidor och helt plötsligt fanns bara receptet där, mitt framför ögonen på mig! Jag har bakat kakorna massvis med gånger efter det, dels för att de är så löjligt goda men också för det alltid ger en lite mäktig att jag äntligen kan baka de där kakorna som jag gick runt och drömde om i flera år. Så om ni aldrig smakat på succékakor har jag bara en sak att säga till er: SMAKA! NU.
 
 
Succékakor ca 24 st (en liten långpanna)
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 4 msk kakao
  • 100 g smör
Garnering
  • Flagad mandel
Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner socker och ägg.
  2. Blanda ihop och sikta ner kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i kastrullen. Rör varsamt ihop till en smet.
  3. Bred ut smeten i en liten långpanna, 20*35 cm, som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175 grader ca 15-25 minuter.
Glasyr:
  1. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt koka tills det tjocknar, rör INTE om i kastrullen. Gör ett kultest för att kontrollera att kolan är tillräckligt tjock, den får hellre vara lite för seg än rinnig för annars blir hela baket pannkaka.
  3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner det kalla smöret. Bred ut glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
  4. Låt kakan kallna helt och skär den sedan i bitar.
Klart! Enjoy ♥
 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Kondiskakor Taggar: bakat, choklad; Kommentarer (0)