Siv&Edith - Dumlekakor

Dumlekakor

Hej igen godingar! Hoppas att ni har en bra tisdagsmorgon. Och om ni inte har det så vet jag att ni kommer bli upplivade av dagens bakverk: dumlekakor! Jag har bakat dem förut men kunde inte låta bli att baka dem igen för de är ju såå goda. Så fort jag tänker på att jag har dessa godingar hemma i frysen infinner sig mitt solskenshumör. Så, om ni har en seg tisdag: tänk på dumlekakor! Dumlekakor, dumlekakor, dumlekakor. Mumselimums. Mums.  
 

Dumlekakor 24 st 
  • 1 dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 12 st dumlekolor
  • 24 st noblesse 
Gör så här: 
  1. Rör ihop socker, smör, vetemjöl och bakpulver till en deg.
  2. Ställ degen kallt i minst 30 minuter.
  3. Rulla till en rulle och skär 24 bitar. Lägg dom i folieformar och tryck ner ½ dumlekola i varje.
  4. Grädda i 200 grader ca. 10-12 minuter.
  5. Tag ut plåten och lägg 1 platta vanlig Noblesse på varje.
  6. När kakorna svalnat ställ dom kallt.
 
 ENGLISH
 
Before I start: Dumle and Noblesse are two candy types that we have here in Sweden. Dumle is sort of a chocolate covered vanilla fudge and Noblesse is a very thin chocolade chip made of milk chocolate.
 
Dumle Cookies 24 cookies
  •  1 decilitres of sugar
  • 200 grams of  softed butter
  • 3 decilitres of flour
  • 1 teaspoon of baking powder
  • 12 pieces of Dumle
  • 24 pieces of Noblesse
How to:
  1. Stir sugar, butter, flour and baking powder into a dough,
  2. Put the dough in the refridgerator for at least 30 minutes. Then take it out and split up into 24 equally large pieces.
  3. Put the dough pieces into 24 film forms and press down ½ Dumle in each.
  4. Bake it in the oven for 10-12 minutes on 200 degrees Celsius.
  5. Take out the cookies from the oven and put one chip of Noblesse on each cookie while they are still hot.
  6. Keep your cookies in the fridge or freezer.
Done! My first English translation, yay! I hope you understood most of it at least ;-)
 
 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Kondiskakor Taggar: bakat, choklad; Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: