Siv&Edith - Chokladmuffins de luxe II ♥

Chokladmuffins de luxe II ♥

Jag är helt galen i chokladmuffins. Det har till och med gått så långt att jag ibland måste ge mig själv bakförbud på chokladmuffins, för jag kan trycka i mig en hel sats med chokladmuffins på bara några dagar. Inte så hälsosamt ... Men eftersom jag är galen i chokladmuffins, gillar jag även att lyxa till dem ibland. Exempelvis i det här receptet bakade jag vanliga kladdkakemuffins och toppade med chokladganache. Det blev såå himla gott!
 
 
Chokladmuffins de luxe II 16 st
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
Chokladganache
  • 70 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1,3 dl grädde
  • 0,7 dl strösocker
Gör så här:
Ganache:
  1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  2. Hacka chokladen.
  3. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen.
  4. Rör tills chokladen smälter.
  5. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
  6. Ställ in i kylen ca 30-40 minuter så att ganachen stelnar tillräckligt mycket så man kan spritsa ut den.
Muffins:
  1.  Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret till muffins och ställ och sidan för att svalna.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten, tillsätt sist smöret.
  5. Fördela smeten i 16 formar.
  6. Grädda i ca 15 minuter och låt kakorna svalna helt.
  7. Fyll din ganache i en spritspåse med spritstyll och fördela tryffeln över dina muffins. Låt stelna i kyl.
Yum yum ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Taggar: bakat, choklad; Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: