Siv&Edith - Chocolate Chip Walnut Brownies

Chocolate Chip Walnut Brownies

Jahapp, nytt recept på ingång! Eller om ni har följt min blogg ett tag så har ni redan sett det här, jag postade det nämligen i januari första gången. Chocolate Chip Walnut Brownies blir det i alla fall idag, ett recept som är så bra att man kan posta det hundra gånger och det är fortfarande bra. Om man älskar choklad och vill unna sig något riktigt lyxigt kan jag varmt rekommendera dessa brownies. När jag bakade dem den här gången så struntade jag i att tillsätta ingefära till glazen och tycker personligen att det blev godare, men om man tycker ingefära är gott kan man givetvis ta i det. Receptet är anpassat till en plåt som är ca 35*40 cm (vanlig långpanna). Jag gjorde dock bara en tredjedel av satsen och bakade i en form som var 24*24 cm så blev det alldeles lagom många!  
 
 
Chocolate Chip Walnut Brownies 1 plåt
  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit kvalitetschoklad
  • 250 g valnötter
Fudge glaze:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk choklad
Valnötter till garnering
 
Gör så här:
Brownies:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och grovhackade valnötter i smeten.
  6. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  8. Låt kakan svalna och gör glazen under tiden.
Fudge glaze:
  1. Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Tag av kastrullen från värmen.
  2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken. Rör väl så att chokladen smälter och du får en glansig smet.
  3. Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.
All for now! Hej svejs  
 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Brownies Taggar: bakat, brownies, choklad; Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: