Siv&Edith - Banana cupcakes ♥

Banana cupcakes ♥

Okej, dags för ännu ett recept på cupcakes! Den här gången är det Banana Cupcakes som gäller. Helt ärligt så är det här receptet sjukt bra, det är inget som jag bara säger. Ibland kan jag få riktiga cravings när jag tänker på mina banan-cupcakes, kombinationen av de saftiga muffinsarna tillsammans med klassisk Philadelphia-frosting.
Mm-mm-mmm! Receptet till muffinsarna är från början till banankaka så man får inte ut exakt tolv muffinsar av det, jag brukar få runt femton. Men det gör inte så mycket för muffinsarna är goda även utan frosting. För övrigt, är 'muffinsarna' ens ett ord? Jag säger alltid så men nu när jag skrev det så lät det som ett ord en femåring knåpat ihop haha. Jaja, i min värld får man säga 'muffinsarna'.
 
 
 
Banana cupcakes
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g mjukt smör
  • 3 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 50 g valnötskärnor

Frosting

  • 50 g smör, rumsvarmt och tärnat
  • 85 g philadelphiaost, rumsvarm
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 3,25 dl florsocker
Gör så här:
Muffins
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör riktigt vitt och pösigt.
  3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten. Tillsätt äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna ungefär tre fjärdedelar.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, men använd en sticka för att kolla att de är klara.
Frosting
  1. Gör glasyren medan kakorna svalnar.
  2. Vispa smöret riktigt mjukt och slätt med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vaniljextraktet och vispa tills allt är blandat.
  3. Sikta ner florsockret i omgångar och vispa tills allt florsocker är inarbetat och glasyren är slät och blank.
  4. Spritsa ut glasyren över dina cupcakes. Toppa med hackade valnötter och pudra till sist över lite kanel.
Mums! ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Taggar: bakat, cupcakes, frosting; Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: