Siv&Edith - Nougatkakor ♥

Nougatkakor ♥

Hej kååmpisar! Hurra, det är tisdag idag 😃 Jag har varit på så himla bra humör de senaste dagarna men jag har ingen aning om varför. Men det är så himla skönt för jag har känt mig nere i flera månader. Idag är en bra dag, jag går runt och fantiserar om att solen skiner och att ett gäng fåglar cirkulerar runt mitt huvud och sjunger vårsånger. Jag skrev dessutom klart min hemtenta idag och det känns faktiskt som att det gick ganska bra så nu är jag ännu glaaadare!
 
Idag får ni receptet på nougatkakor, ännu ett favoritrecept. Alla recept som jag delar med mig av är favoritrecept - så klart. Men helt ärligt, de här är g.o.d.a. Och helt sjukt lätta att baka. Så gör det. Och bjud era vänner medan ni ändå håller på, så sprider ni lite glädje ♥
 

Nougatkakor ca 24 stk. (en långpanna)
  • 220 gram smör
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 tsk pakpulver
Glasyr: 200 g nougat
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör ner alla andra ingredienser förutom nougaten.
  3. Bred ut massan i en långpanna (ca 30*40 cm) som du har klätt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter till kakan är gyllenbrun.
Glasyr: Antingen kan du hyla nougaten och lägga på kakan medan den fortfarande är varm, eller så kan du smälta nougaten mikron och sedan breda ut över kakan.
 
Det var allt för mig den här gången! Nu ska jag fortsätta gå runt i min lilla bubbla av glädje och fågelsång ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Kondiskakor Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: