Siv&Edith - Lemon poppy seed cupcakes ♥

Lemon poppy seed cupcakes ♥

Tjenixen på dixen! Jag lyckades fota mina cupcakes idag så att jag kan lägga upp receptet. Men nu sitter jag här och bråkar med min dator, den har blivit mer än lovligt seg de senaste veckorna. Med lite tålamod brukar det gå bra men nu har jag plötsligt börjat tvivla på att den har så lång livstid kvar ... Och jag som hade hoppats kunna hålla den vid liv i minst ett halvår till! Jag får hoppas på det bästa helt enkelt och lägga upp så många recept som möjligt innan den kastar in handduken. 😉 
 
Receptet ni ska få idag är Lemon Poppy Seed Cupcakes, det är helt enkelt citroncupcakes med blå vallmofrön. De blev väldigt fräscha och goda, precis det jag ville ha eftersom mina vårkänslor har sprudlat den senaste tiden. Men jag gjorde en dundertabbe och hällde i dubbelt så mycket citronsaft som det skulle vara i frostingen, så den blev väldigt rinnig. Jag fick göra det bästa av situationen och ösa på med mer florsocker och philadelphiaost, men det gjorde ändå att jag inte lyckades dekorera dem så fint som jag hade planerat. Men jag tycker ändå att de blev väldigt gulliga och pruttiga! 😏
 
 
 
Lemon Poppy Seed Cupcakes 12 stk
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal av 3 citroner och saft av 2 citroner
  • 1 dl blå vallmofrön
Lemon Cream Cheese Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 2 citroner och saft av ½ citron
  • 100 g philadelphiaost
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal, saft av en citron och vallmofrön.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Frosting:
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Bred eller spritsa ut frostingen på muffinsarna.
  3. Garnera gärna med blå vallmofrön, vinbär och eventuellt en sockerros. ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Sofia:

Skriven

Cupcakes är ju farligt goda, särskilt när de är toppade med cream cheese frosting, så gott!!

Svar: Ja de här blev riktigt mumsiga!
Madeleine

Ni får gärna lämna en kommentar här: