Siv&Edith - Hallon- och chokladtryffelcupcakes ♥

Hallon- och chokladtryffelcupcakes ♥

Så dääär, nu är jag relativt nöjd med min design på bloggen! Den blev väldigt lik den design jag hade innan jag fuckade upp allt och det känns väldigt bra. Det är sjukt svårt att jobba med html och css när man aldrig har gjort det förut! Jag har suttit hela kvällarna och kollat igenom en massa tutorials för att förstå vad det är jag håller på med haha. Jag skulle vilja byta ut min header och profilbild i framtiden också, vi får se om jag lyckas ta någon fin bild som jag kan ersätta dem med.
 
För att fira att jag äntligen kan lägga upp inlägg igen, ska ni få ett heelt sjukt recept på cupcakes. Det är utan tvekan de absolut godaste jag har bakat hittills. Eftersom man blandar i lite chokladtryffel i själva muffinssmeten får man galet saftiga muffins och kombinerat med hallon får man en fräschör som gör muffinsarna värda att dö för. Typ.
 
Jag var för lat för att ta en fin bild på de här muffinsarna så det blir tyvärr en bild som jag tog med mobilen. Kanske borde baka de här snart igen så att jag kan ta en fin bild, så att man verkligen kan se hur goda de är ;-)
 
 
Hallon- och chokladtryffelcupcakes 12 st.
  • 100 gram mörk choklad
  • 175 gram smör
  • 2½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
Chokladtryffel
  • 70 gram smör
  • 200 gram mörk choklad
  • ca 1,4 dl grädde
  • 0,7 dl socker
 Gör så här
Chokladtryffel:
  1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen.
  3. Rör tills chokladen smälter, tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
  4. Tryffeln ska helst stå i tolv timmar i rumstemperatur innan den spritsas på cupcakesen men om du har bråttom så kan du prova att ställa in den i kylen 30-40 minuter :-)
Tryffelcupcakes:
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten (skålen får inte nudda vattnet).
  3. Rör om tills chokladen har smält och blandningen är slät och blank.
  4. Ta bort skålen från värmen och rör ner sockret. Låt chokladblandningen svalna i tio minuter.
  5. Vispa den avsvalnade chokladblandningen med elvisp i tre minuter.
  6. Tillsätt äggen ett i taget och vispa i tio sekunder efter varje.
  7. Sikta ner mjölet, kakaon och saltet och vispa tills allt är blandat.
  8. Tag 4 msk av chokladtryffeln och vispa in i smeten.
  9. Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna, tryck ner några hallon i varje och grädda i 20-25 minuter, tills de har rest sig kraftigt och inte längre känns kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka).
  10. Låt kakorna svalna helt innan du spritsar eller breder ut tryffeln.
  11. Om du vill kan du dekorera dina cupcakes med hallon och hackade pistagenötter.
Lycka till! ♥
 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Taggar: bakat, choklad, cupcakes, frosting; Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: