Siv&Edith - Citron- och kokoscupcakes ♥

Citron- och kokoscupcakes ♥

Hej på er, hoppas att ni har en fin fredag 😏
 
Jag sitter framför datorn och häckar idag, vi har en hemtenta i Organisering som måste skrivas. Den ska egentligen inte vara inne förrän nästa fredag (eller torsdag kanske? Har ingen aning), men det är skönt att börja i tid tycker jag. Jag kunde dock inte låta bli att lägga upp en litet recept här på bloggen, så jag gav mig själv lite rast. Idag får ni receptet till citron- och kokoscupcakes. Kombinationen av citron och kokos är grym tycker jag! Det fina med de här muffinsarna är att de är så luftiga och fräscha, och den malda mandeln tillför mycket saftighet. Jag valde att toppa med whipped cream cheese frosting som jag blandade med lite lemoncurd, det blev riktigt riktigt gott. Mmmmumma! ♥
 
 
Citron- och kokoscupcakes 12 st.
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 200 g smör, tärnat och rumsvarmt
  • 2,25 dl strösocker
  • rivet skal från ½ citron
  • 3 ägg
  • 2½ dl kokosflingor, plus lite extra att dekorera med
  • 70 g mald sötmandel
Citronfrosting
  • 2½ dl vispgrädde
  • 240 g mascarponeost (Philadelphia funkar också)
  • 3½ dl florsocker
  • 3 msk lemon curd (eller rivet skal från 1 citron)

Fyllning: ca 1 dl lemon curd

Gör så här
Muffins:
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Sikta ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål.
  3. Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i en annan skål. Skrapa skålens kanter med jämna mellanrum så att allt kommer med.
  4. Tillsätt citronskalet.
  5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje.
  6. Tillsätt de siktade torra ingredienserna, kokosflingorna och den malda mandeln i smeten och vispa på låg hastighet tills allt är blandat.
  7. Fördela smeten jämnt i tolv muffinsformar och grädda kakorna i 20-25 minuter tills de har rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka).
  8. Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.
  9. När kakorna svalnat: gröp ur ett hål i mitten av varje muffins och fyll med lite lemon curd.

Frosting:

Gör citronfrostingen medan kakorna svalnar.

  1. Vispa grädden på medelhög hastighet tills det bildas mjuka toppar - vispa inte för länge eftersom grädden då kan bli grynig.
  2. Blanda mascarpone, florsocker och lemon curd (eller citronskal) i en annan skål och vispa blandningen slät  med en elvisp.
  3. Vänd försiktigt ned den vispade grädden i mascarponeblandningen.
  4. Bred citronfrostingen över de avsvalnade kakorna med en spatel och forma den till en liten kulle.
  5. Strö ut kokosflingor på ett fat och vänd kakorna i kokosen så att den täcker all frosting.

Om du vill kan du dekorera varje cupcake med en söt marsipanros, så blir det hur gulligt som helst ♥

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Lovidovi:

Skriven

Gud va fina! :**

2 Anonym:

Skriven

Taack lovisen!!

Ni får gärna lämna en kommentar här: