Siv&Edith - Hästar, släde och god jul

Hästar, släde och god jul

 
Hello! Hello hello hello! Tredje advent idag vilket innebär att jag snart får jullov (iiihhh)! Det finns inga ord för hur efterlängtat det är, om jag inte hade varit tvungen att stanna kvar för saker som kräver obligatorisk närvaro i skolan så hade jag nog rymt hem för typ en vecka sedan. För det var ungefär vid den tidpunkten som min hjärna packade ihop och gav sig själv semester. Jag har inte orkat plugga ett dugg sedan dess. Vilken rebell jag är va.
 
Och har ni sett vilken finbonad jag har som pryder väggen över mitt matbord nu över jul? Jag gjorde faktiskt den medan jag och Linn reste runt i Nya Zeeland. Perfekt tidsfördriv om ni frågar mig. Det roliga med broderier som man gör själv är att man minns varenda stygn man har broderat och kan plocka fram minnen bara genom att titta på sitt verk. Ramen gjorde jag till exempel under en av våra första nätter på resan. Jag hade fortfarande inte hunnit ställa om tiden så jag vaknade vid fyra på natten och var klarvaken. Då gick jag upp och broderade. 
 
Och den ljusbruna hästen minns jag att jag var lite irriterad när jag gjorde för jag hade räknat fel någonstans så den inte blev exakt som den skulle ha blivit. Nu ser man ju inte det men perfektionisten i mig störde sig rejält på det.
 
Och blomkransarna gjorde jag när vi höll till i Taupo. Ett par tyska tjejer kom fram till mig och Linn och berömde mig för att jag var så duktig och efter lite småprat blev vi vänner och höll ihop under en ganska stor del av resan. Rätt så kul att tänka tillbaka på om jag får säga det själv.
 
Broderiet är broderat i moulinégarn på naturfärgad aidaväv. Mönstret är ett gammalt som jag hittade i garderoben. Mamma har en likadan bonad som hon broderade för ganska längesedan, så jag bara återanvände det. Det är det fina med räknebroderier (såsom korsstygn, stramalj mm): man kan göra hur många kopior man vill med hjälp av bara ett mönster.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Broderat Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: