Siv&Edith - Candy cane cookies

Candy cane cookies

Hej där, vilken härlig söndag vi har. Här i Karlstad har det blåst jättemycket hela dagen och är så klart lika grått som vanligt. Men det gör inte så mycket för jag har hållit mig inne och pluggat hela dagen, förutom en liten promenad då. Jag var tvungen att skriva ihop lite saker som ska lämnas in imorgon bitti och eftersom jag inte hann göra det i fredags fick jag sitta idag. Hatar egentligen att behöva plugga på helgen, särskilt när man har varit ute dagen innan och är lite småsliten... Men nu är jag klar i alla fall och tänkte passa på att baka lite nytt bröd nu ikväll, för det är schlut. Men först ska ni få ett litet recept på polkagriscookies! De här är såå goda, polkagris och kanel ger ju så juliga smaker. Ett tips är att hellre hacka polkagrisarna lite för smått, för annars blir det lite svårt att äta kakorna.
 

Candy Cane Cookies 24 kakor
  • 250 g mjukt smör
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg
  • 4½ dl siktat vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 150 mörk choklad
  • 2 nävar polkagrisar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa smör, salt, strösocker, muscovadosocker, vaniljsocker och kanel krämigt.
  3. Tillsätt ägg och vispa lite till.
  4. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovt hackad choklad.
  5. Forma degen till en rulla, plasta in och låt den vila i kylen någon timme. Skiva 24 lika stora skivor av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grovhacka polkakarameller och tryck ner några i varje skiva.
  7. Grädda kakorna gyllene i 12-15 minuter.
  8. Låt svalna på galler.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cookies och småkakor Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: