Siv&Edith - Strykande åtgång

Strykande åtgång

Hej på er! Här kommer receptet till min absoluta favorit när det gäller julgodis: strykande åtgång. Det är lite som en enklare variant av fudge, med choklad och hackade mandlar. Vi fick receptet av min moster Lena för en massa år sedan och lagar det varje år.
 
 
Strykande åtgång
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 4 dl socker
  • 100 g mandel
  • 200 g mörk choklad

 

Gör så här:

  1. Skålla och skala mandeln, hacka fint.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke. 
  3. Koka smör, grädde och socker i fem minuter.
  4. Häll den kokande smeten över chokladen, rör tills allt har blandats och du har en blank smet.
  5. Blanda ner den hackade mandeln.
  6. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper, jag brukar hälla det i en ugnsfast form som täckts med bakplåtspapper för att smeten inte ska flyta ut för mycket.
  7. Låt stelna i kyla och skär upp i lagomstora bitar.

 

Enjoy!

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Praliner Taggar: choklad Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: