Siv&Edith - Saffranstryfflar

Saffranstryfflar

Så här lagom till jul känns det ju helt perfekt med saffranstryfflar, inte sant? Det är första gången jag gjorde praliner i hela mitt liv så de blev långt ifrån så vackra som jag hade föreställt mig i mitt huvud men smaken är det verkligen ingen fel på! Man får en helt himmelskt len liten godbit med fin saffransmak och det blev fantastiskt gott både att doppa den i choklad eller rulla dem i råsocker.
 

 
Saffranstryffel 30 st
 
 1 dl Arla® vispgrädde
1 msk honung
1 msk strösocker
12 g saffran
225 g vit choklad
1 msk  smör

rårörsocker

 

Gör så här:

  1. Koka upp grädde, honung, socker och saffran i en kastrull.
  2. Hacka chokladen.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen.
  4. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
  5. Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur. 
  6. Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper.
  7. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
  8. Forma till runda tryfflar och rulla dem i råsocker.
  9. Förvara svalt.

Tips:

Låt tryfflarna stå i kylen i tio minuter innan du rullar dem så går det lättare att forma.

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Praliner Taggar: choklad Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: