Siv&Edith - Chokladcupcakes med hallongömma och hallonfrosting

Chokladcupcakes med hallongömma och hallonfrosting

Hej hej! Nu är jag tillbaka i Karlstad igen efter en mysig helg hemma. Mamma fyllde år och det ska självklart firas! Dessutom hann jag med att baka saffransbullar och hjälpa mamma att julpynta hela huset. Så nu är det bara för julen att komma ;)
 
Idag har jag tänkt lägga upp mitt första recept på cupcakes. Jag tycker det är väldigt roligt att baka cupcakes, de blir så vackra. Dessutom är de ju riktigt mumsiga att äta också ;) Chokladcupcakes med hallongömma och hallonfrosting blir det idag, kombinationen choklad och hallon kan ju aldrig gå fel!
 

Chokladcupcakes 12 st
 
125 g smör
1½ dl råsocker
2 ägg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
hallon
 
Hallonfrosting
 
0,25 dl hallon
100 g philadelphiaost
40 g smör
ca 4 dl florsocker
 
Gör så här:
Chokladcupcakes:
  1.  Vispa smör och råsocker riktigt fluffigt.
  2. Vispa ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten.
  4. Smält chokladen och rör ner i smeten.
  5. Fördela i 12 muffinsformar, grädda på 175 grader 8-12 minuter.

Hallonfrosting:

  1. Vispa smöret krämigt, tillsätt philadelphiaosten och vispa ihop ordentligt.
  2. Tillsätt hallon och florsocker, vispa tills allt blir helt blandat.
  3. Bred frostingen över dina helt avsvalnade cupcakes.
  4. Garnera med hallon och spritsad choklad.

Färdigt! Enjoy.

 

Skriv ut inlägg:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Permalink Kategori: Cupcakes och muffins Taggar: bakat, choklad, cupcakes; Kommentarer (0)

Ni får gärna lämna en kommentar här: